Сьогодні вчитель основ здоров'я Андрейку Олена Леонідівна провела захоплюючий урок для учнів 9 класу, присвячений Міжнародному дню шаурми. Під час заняття учні дізналися багато цікавого про цю популярну страву східної кухні. Олена Леонідівна розповіла, що шаурма (також відома як шаверма або донер-кебаб) має давню історію і походить з Близького Сходу. Спочатку ця страва була популярною в Туреччині та Лівані, а згодом поширилася по всьому світу, ставши улюбленою вуличною їжею багатьох народів.
На уроці обговорили корисні властивості правильно приготованої шаурми: поєднання м'яса та овочів забезпечує організм білками та клітковиною, свіжі овочі є джерелом вітамінів та мінералів, а зелень збагачує страву корисними речовинами. Проте вчитель наголосила і на можливих ризиках: важливість дотримання санітарних норм при приготуванні, необхідність використання якісних та свіжих інгредієнтів та помірність у споживанні через високу калорійність.
Наприкінці уроку учні дізналися про основні складові справжньої корисної шаурми: нежирне м'ясо (курятина або телятина), мариноване в спеціях, свіжі овочі (помідори, огірки, капуста), зелень (петрушка, кінза), соус на основі натурального йогурту та тонкий лаваш.
Немає коментарів:
Дописати коментар