10.01.19

«Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить». Урок фізичної культури.

Труднощі навчально-виховного процесу з фізичного виховання в сільських школа.
Сучасна педагогіка потребує нових методів та підходів при організації освітнього процесу з фізичного виховання учнівської молоді. Якщо раніше метою фізичного виховання було формування фізично досконалої людини, готової до праці та оборони, то на сьогоднішній день пріоритетною є його оздоровча спрямованість, оскільки здорова людина – основа здорової нації. Адже, сучасні соціально - економічні умови життя висовують високі умови до працездатності, рівня фізичного розвитку та функціонального стану організму молодого покоління. 



Цим зумовлена необхідність посилення навчальної та виховної роботи у закладах загальносередньої освіти України та обґрунтування ефективних методик навчання та виховання учнів, здатних наполегливо сприймати у школі навчальний матеріал та займатися фізичною культурою. Проблема якості, ефективності та розвитку фізичного виховання для жителів сільської місцевості останнім часом стала надзвичайно актуальною, в першу чергу у покращенні фізичного, духовного, психічного, соціального здоров’я школярів.
 Заклад загальносередньої освіти залишається основним соціальним інститутом, який надає дітям базову освіту, вирішує завдання розвитку та виховання школярів Тому характерною особливістю навчального закладу в сільській місцевості є те, що за відсутності будь-яких інших осередків культури, сільська школа стає єдиним закладом розвитку та пропаганди здорового способу життя сільської молоді, а також єдиним місцем проводження вільного часу.

 Ні слабка спортивно - матеріальна база  школи, або обмаль спортивного устаткування, інвентарю не зупиняють вчителів фізичного виховання Андрейку Петра Костянтиновича та Макогона Миколи Сергійовича проводити роботу з учнями на належному рівні. Головне у роботі молодих педагогів – це бажання робити. Тому в школі налагоджена робота гуртків з фізичного виховання «», не тільки для учнів школи, до роботи у проведенні спортивних змагань, у поширенні здорового способу життя залучаються усі бажаючи надати необхідну допомогу, як наприклад члени футбольної команди села «Люксор», більшість яких є випускники нашої школи.

«Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить» казав Малкольм Стивенсон «Стив» Форбс американский видавник, бизнесмен і політик. Стив —віце-президент компанії Forbes Incorporated. «Форбс» (англ. «Forbes») — американський діловий журнал, один із найавторитетніших і найвідоміших економічних друкованих видань у світі, журнал відомий завдяки рейтинговим спискам найзаможніших людей світу. Молодим педагогам є чому вчитися у організації та проведенні уроків з фізкультури, але труднощі ніколи не лякають справжніх спортсменів. У них є бажання робити краще те, що вони люблять, вчитися , розвиватися і успіх неодмінно прийде до них.



Немає коментарів:

Дописати коментар