26.04.19

Як ми смачну кашу їли та день цивільного захисту провели!

Традиційно щороку, в кінця квітня, ми проводимо день цивільного захисту.  Метою заходу є навчити наших учнів на практиці, як поводитись у наздвичайних ситуаціях, бо невідомо, що може чекати на них будь-якої хвилини, тому  треба знати і вміти, як допомогти собі і тому, хто цього потребує. Цього року захід було вирішено провести 25 квітня  у Чистий четвер. Класні керівники попередили учнів про те, що до школи потрібно прийти  у зручному одязі та без підручників, бо уроків цього дня не буде. 

Як завжди шкільний день почався о 8.30, але не з ранкової зарядки, а з дуже чуттєвої лінійки-пам*яті трагедії на Чорнобильській АЕС. 11-класники на чолі з класним керівником Чуріковою О.В. реконструювали події 33-літньої давності, показавши випусників, яким так і не вдалося станцювати вальс на вупускному вечері. 

 А наша  випускниця та дуже талановита дівчина Ольга Зотович показала танець, який символізував дух нездійсненних мрій та сподівань, життя до та після трагедії. Та незважаючи ні на що,  вальс було станцьвано в пам*ять про тих, кому цього так і не вдалося зробити.












 Всіх, хто загинув та постраждав від "мирного" атому, вшанували хвилиною мовчання! На лінійку ми запросили одного із ліквідаторів трагедії - Сотніченка Анатолія Олексійовича, який розказав учням багато цікавих і водночас страшних фактів про Чорнобиль, взрив, людей, тварин і наслідки. 




Ми дякуємо Анатолію Олексійовичу за цінну інформацію. На цьому лінійка, присвячена трагедії на Чорнобильській АЕС була завершена. Далі наш день продовжив виступ переможців фестивалю- конкурсу "Молодь обирає здоров*я" агітбригади "Заряд" під керівництвом Подячевої Л.Л. Члени команди нагадали дітям про здоровий спосіб життя і закликали не піддаватися шкідливим звичкам!





 Після виступу "Заряду" учні розійшлися по класам на інструктажі, а тут на порозі вже й пожежники, які і провели у школі евакуацію. Учні  залишили стіни школи рівно за 1 хвилину. 
Представник МНС Чешев Костянтин разом з курсантами пожежної академії провели учням інструктаж як користуватися вогнегасником та всі бажаючі могли під наглядом дорослих загасити пожежу.


Учень 9-б класу Кушко Анатолій перевтілився в пожежника





















 Пожежу ліквідовано, а  нам час рухатися далі. Командири класів сдали рапорти та доповіли про готовність класів до дня цивільного захисту і отримали маршрутні листи, за якими потрібно було пройти 7 станцій.
Станція "Медична" керівник Серпенінова О.О.







Станція "Логіка" керівник Голіченко Л.В.



Смуга перешкод, керівник Макогон М.С.









Станція "Орієнтування на місцевості" керівник Гергелєва Л.С.





Станція "Спортивна естафета" керівник учень 11 класу Кушко М.






Станція "Рятувальна" керівник учень 11 класу Барило М.



Станція "Творча" керівник Чурікова К.В.







Наші малюки учні 1-4 класів теж не сумували, вони разом з класними керівниками вирушили у міні-похід на сільський стадіон і також бігали по різноманітним станціям











 Закінчивши квест, капітани команд сдали маршрутні листи заступнику директора з виховної роботи Криницькій В.В. та зібралися на нагородження




Після нагородження всіх було запрошено на частування кашею з м*ясом, яку з любов*ю приготувала Кушко І.І зі своїми помічниками.














 День був дуже насиченим та цікавим, діти втомлені, але задоволені та ситі поверталися до дому!






Немає коментарів:

Дописати коментар