20.10.19

Поринули в епоху часів козаччини або шкільна неоджура!

18 жовтня 2019 року у нашій школі відбувалося щось неймовірне, ми ніби поринувли в іншу епоху - епоху відваги і героїзму, мужності і гумору, українських вишиванок та шароварів. На порозі школи зранку  замість звичного: "Добрий ранок" з уст чергових лунало: "Слава Україні".  Коридори школи майорили різноміїттям вишиванок та українскої атрибутики: дівчатка  у віночках, хлопці в шароварах.  Ранкова зарядка теж пройшла під гучну веселу козацьку пісню, але це був лише  тільки початок. 

Після четвертого уроку вся школа вийшла на подвір'я, урочисто учні 10 класу винесли прапор України з емблемою гри "Сокіл (Джура)» та ікону Пресвятої Богородиці, яку козаки шанували і вважали своєю покровительницею. 












































Під козацький марш на подвір'ї зявився і славетний гетьман Січі Запорозької - Богдан Хмельницький, який покликав до себе усіх кошових отаманів, та роздав їм настанови (це були завдання, які учням потрібно було виконати). Уся школа офіційно під мелодію козацького маршу вирушила у козацький степ (стадіон), де було все готово для гри. 

















Тут і гопак вчилися танцювати, і тікали з турецького полону і у стрільбі рівних нікому не було і Дніпро бурхливе підкорювали і перешкоди різні долали, смакували козацьку їжу,  канат перетугували, мішками билися, листівки малювали, які відображали увесь день, біваки облаштовували, з гетьманом фотографувалися, пісню козацьку співали, хороводи водили, ну і найголовніше куліш козацький їли. 










































Три години пролетіли, як одна. Погода була чудова, уся школа разом на чистому повітрі з користю провела час. Дякуємо усім за організацію  та участь чудового свята, яке нагадало нам, що тільки у дружності та єдності наша сила!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар