27.01.20

Ми навчаємось для того, щоб удосконалювати себе. Конфуцій

Сучасний освітянин  свідомо повинен іти в ногу з часом та оволодівати  інноваційними педагогічними технологіями. Сучасний керівник закладу освіти — це перш за все мотиватор, консультант, новатор, модератор, організатор та комунікатор. Вже не достатньо бути актором, режисером, діловодом, диригентом, дипломатом, психологом і компетентним фахівцем. Модель сучасного педагога передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Ці якості не видаються додатком до диплому про педагогічну освіту, а формуються у щоденній педагогічній праці.
Тому директори шкіл Дальницької ОТГ В′язова Н. В. та Кобилянська В. Л. стали слухачами курсів «КОУЧИНГОВИЙ ПІДХІД В  ОСВІТІ», які проходили на базі Одеської академії неперервної освіти. Чому це актуально?


               Створити корпоративну культуру школи – школу міжособистісних відносин, яка буде заснована на довірі до потенціалу колег, відсутності жорсткої ієрархії,  з умінням делегувати, балансувати - не так вже і просто. Педагогічний коучинг – інноваційна технологія плекання довершеної особистості. Саме індивідуальна освітня траєкторія є хорошим стартапом для реалізації особистісного потенціалу. В умовах реалізації Концепції нової української школи, вчитель – агент змін сучасного освітнього простору.  Курси об′єднали всіх, хто зацікавлений у застосуванні коуч-підходів у роботі з учнями та вчителями.
            Учасники дізналися про перспективи використання коучингу в навчальному процесі та пройшли курс з теоретичної та практичної частин.                                                                        
У результаті плідної співпраці учасники отримали чітке академічне уявлення про коуч-технології для застосування у практиці освітньої діяльності. Також багато цікавої та корисної інформації отримано під час тренінгів. Крім того, обговорено такі теми, як напрацювання навичок використання інструментів коучингу; колесо балансу, квадрат успіху; інструменти коучингу у мотивації учнів та педагогів та налаштуванні їх на успіх.
Приємно відзначити, що курси отримали новий формат, креативних тренерів, інноваційний підхід, тому крім цікавого навчання і продуктивних обговорень, учасники отримали безліч позитивних вражень, нових ідей та творчого натхнення.
            Хочемо всім побажати не боятись експериментувати, бути активними, старанно працювати над собою, проявляти творчість та креативність – і ви досягнете вершин педагогічної майстерності.
             Хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому і полягає основна місія сучасного педагога.









Немає коментарів:

Дописати коментар