20.02.20

НЕБЕСНА СОТНЯ – АНГЕЛИ, ЯКІ ТРИМАЮТЬ УКРАЇНСЬКЕ НЕБО!


День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого. Саме в ці дні 6 років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання із загиблими лунала пісня «Плине кача…», яка стала українським народним реквіємом. 


Продовж тижня класні  керівники та вчителі історії провели низку заходів:
Учні 1 класу на чолі з класним керівником Могетич С.Г. переглянули фото тих, хто загинув на Майдані  та зробили виставку малюнків

Учні 2 класу на чолі з класним керівником Бруквач О.М. переглянули та обговорили відеоматеріали про страшні події на Майдані 2014 року.



В історії нашої країни є багато траічних сторінок, про які ми повинні памятати. Однією з таких сталм події на Євромайдані, де за свою рідну Батьківщину гинули люди. Такими словами розпочала година спілкування з учнями 3 класу класний керівник Голіченко О.В.
Учні 4-а класу  разом з класним керівником  Гавлюковською О.А. переглянули відеоролик про ті страшні події та обговорили побачене.

Учні 4-б класу під керівництвом Варбанець Н.П. виготовили символічниї ангеликів в память про тих, хто захищав свою Україну на Майдані. Детальніше Час плине, а пам'ять залишається...


19 лютого, до Дня вшанування Героїв Небесної сотні,   для учнів 5 класу відбувся урок - реквієм "Герої не вмирають...". Детальніше Герої не вмирають...


Учні 6 класу на чолі з класним керівником Кузьміновою В.О. на виховній годині переглянули відеоролик  про ті страшні події та обговорили його! Кожен вирізав символічного ангелика.
Разом з семикласниками класний керівник Карлійчук А.І. згадали і вшанували Героїв Небесної Сотні, які шість років тому пожертвували своїм життям заради нас, заради людської гідності, заради прав людини. Детальшіне Герої не вмирають!


Учні 8. 9,10,11 класів разом з вчителем історії Синько А.М. переглянути документальний фільм про  Героїв Майдану


Немає коментарів:

Дописати коментар