12.05.21

Молодь і протиправна поведінка

Підлітковий період − один із найважчих періодів розвитку особистості, який характеризується потребою у звільненні з-під контролю і опіки дорослих, протестом проти встановлених правил і порядків, спрямованістю до незалежності, самостійності і утвердженні себе як особистості. В цьому віці у 7 разів збільшується кількість негативних вчинків, і у 40 разів зростає кількість невмотивованих вчинків.
Подолання негативних явищ дитячої бездоглядності та безпритульності, попередження вчинення правопорушень неповнолітніми, соціальний захист дітей краще проводити у вигляді профілактичних заходів. 

Впродовж двох тижнів, згідно розкладу виховних годин, класні керівники проводили виховні бесіди, під час яких розповідали учням про види правопорушень, відповідальність. Яку несуть школярі і їх батьки за вчинення злочинів. Не за горами час, коли учні закінчать навчальний заклад і вступлять у самостійне життя. Від них вимагається успішно займатися дорученою справою, бути відповідальними. Кожного дня, кожної миті людина вибирає між добром і злом. І особливо важливим є зміцнення готовності боротися зі злом, непримиренність до того, що заважає нам жити. Усе це потрібно кожному громадянинові України. Профілактика правопорушень








Немає коментарів:

Дописати коментар