13.09.20

29 серпня – День пам'яті захисників України...


У 2019 році Президентом України було започатковано вшанування  щорічно 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цього дня шість років тому, в Іловайському котлі, в зоні проведення антитерористичної операції, за офіційними даними загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Пам`ятати та шанувати тих, хто пожертвував власним життям заради майбутнього України – наш святий обов`язок.  Переконані, що ніхто і ніколи не забуде  тих, хто загинув на полі бою,  виборюючи територіальну цілісність соборної України в роки її незалежності.  Ми завжди згадуватимемо їх і з величезною вдячністю, розповідатимемо про їх звитягу дітям та онукам. Пам’ятаймо своїх Героїв! Слава Україні! 

  Під такою назвою пройшла перша виховна година в 1-Б класі. Діти зацікавлено слухали розповідь про квітку соняшника,  яка стали символом вшанування загиблих воїнів на Сході України. В серпні місяці буйно цвіли соняшники на полях, де проходили кровопролитні бої. Воїни віддали своє життя, щоб нові покоління творили нову історію. А потім діти презентували свої роботи, які вони виготовили разом з батьками. Детальніше https://nadiavarbanec.blogspot.com

1-а клас під керівництвом Мойсеєнко О.Г. приєдналися до створення квітки пам*яті
"Вздовж дороги, якою рухались військові, квітли соняхи. Саме квітка соняшника стала символом тих подій", - саме так розпочала виховну годину класний керівник 2 класу 

 3 клас разом з класним керівником Бруквач О.М. та асистентом вчителя Шароварою Л.А. переглянули відеоролик, присвячений Іловайській трагедії та відвідали фотовиставку "Живі поки пам*ятаємо"




Учні 4, 5-а класів під керівництвом вчителів Богдан Н.Б. та Третьяк Н.В. провели майстер-клас зі створення квітки пам*яті.



Класний керівник 5-б класу Голіченко О.В. провела для учнів виховну годину "Іловайськ: історія трагедії. Час не лікує".


Учні 6 класу під керівництвом Под*ячевої Л.Л. познайомилися з інформацією, що саме квітка соняха є символом  увічнення пам'яті загиблих на Сході України а вчитель образотворчого мистецтва Карлійчук Л. М. провела майстер - клас по виготовленню соняху із різних матеріалів: фетра, паперу, гофрованої бумаги. Наклеївши сонях на прапор України, кожен з учнів  проникся почуттям патріотизму, вдячності та гордості за свою державу.
Учні 8 класу разом з класним керівником Криницькою В.В. переглянули відеорепортаж роковин Іловайської трагедії, обговорили та поділилися враженнями. Детальніше Іловайська трагедія: біль українців!


Учні 9 класу з класним керівником Серпеніновою О.О. хвилиною мовчання вшанували українських героїв. Детальніше https://easerpeninova.blogspot.com/2020/09/9.html


Учні 10 та 11 класів переглянули відеоспогади очевидців тих подій та, мабуть, кожен для себе усвідомив: це жахіття відбувається зараз в нашій країні!



Шкільний бібліотекар Голіченко Л.В. підготувала тематичеу фотовиставку. Детальніше Свобода ціною життя


Немає коментарів:

Дописати коментар