30.04.23

Чи переможе книгу комп`ютер, а бібліотеку – інтернет?

Ми живемо у 21 столітті, епосі інформаційних технологій: телефонів, комп’ютерів, ноутбуків, електронних книг, тощо. Щодня зростає кількість користувачів інтернету. Із понад 7 мільярдів мешканців планети 4 – користуються світовою павутиною. А чи такою ж актуальною сьогодні є книга та похід в бібліотеку? Як вважаєш? Чекаю на твій допис в коментарях


16 коментарів:

  1. Так,я важаю що так бо вже 22 вик скоро книжов взагвли небуде бо Черновол Микола

    ВідповістиВидалити
  2. Я вибираю електронну книгу, тому що це зручно скачати декілька книжок на телефон, ніж носити з собою книгу, також це економія місця економія часу на пошуки книги! Адаменко Юля

    ВідповістиВидалити
  3. Прочитавши, цей допис, я дійшла висновку , що краще витратити декілька хвилин на похід до бібліотеки та знайти інформацію у якісному джерелі ніж , знайти у Інтернеті тому ,що там легше або швидше , в тому й справа , що там ви отримаєте більше зайвої інформації, та витратити час на пошуки потрібного. Отже , я вважаю, що краще відкрити книгу та прочитати наживо.
    Тому , відвідуйте бібліотеки не соромтеся прийти попросити рекомендації , також час від часу Інтернет є корисним так як ми сучасні люди зараз , читаючи книжки та інформацію в джерелі інтернету , зробіть для себе висновок , яке джерело для вас є зрозумілішим , мою думку ви получили ,дякую за увагу.

    Козуб Анастасія

    ВідповістиВидалити
  4. Я вважаю, що комп'ютер ніколи не переможе книгу, тому що книга, як жива істота. Можна відчути її запах, потримати в руках, відчути шелест сторінок і вона нікуди не зникне. Думки, виражені письменниками, краще запам'ятовуються, саме тоді, коли читаєш паперову книжку. Волкова Ілона

    ВідповістиВидалити
  5. Небога Кірілл1 травня 2023 р. о 02:03

    У сучасному світі всі використовують техніку адже вона
    економить час.Але є досі такі люди які ходять до бібліотек і досі читають книги.Тому я вважаю ,що перемагає бібліотека та книги.

    ВідповістиВидалити
  6. Інтернет-це круто. Але все ж від книг не варто відмовлятися.
    Від книги можна відчути,той новий або старий запах,потримати в руках,вдуматися в слова. Але за винятком економії часу, інтернет зручніше,завжди поряд.
    Все ж я вважаю,що не потрібно відмовлятися від чогось одного. І те і інше допомога для людини. Чуприна Надія.

    ВідповістиВидалити
  7. У сучасному світі всі використовують техніку. Раніше наші батьки, щоб знайти відповідь на питання, ходили у бібліотеку та старанно вчитувалися у тексті, щоб знайти потрібну інформацію. Тепер для учнів все набагато легше. Ми можемо взяти телефон чи ноутбук та просто написати питання. Програма пошуку все знайте за дві секунди чи навіть менше. Гаджети нам дуже допомогають, але без інтернету важко, щось робити. Він теж важлива складова нашого сучасного світу. На мою думку без інтернету та гаджетів сучасним дітям було б складно, але ж дня знаходження певної відповіді школяри можуть проглядати багато сайтів. Це гарно розвиває уважність до тексту. Отже, я вважаю що інтернет замінив би книги, але їх не можна прибирати зовсім, вони теж дуже корисні. Але добре все ж таки іноді відкладати гаджети і просто сісти почитати цікаві книги. Книжки краще розвивають мозок.
    Кушко Валентина.

    ВідповістиВидалити
  8. Я вважаю що, книги вже поступово підходять на інший план ,незабаром вони зовсім зникнуть,не буду сперечатися що деякі люди полюбляють сидіти з книжкою та гортати сторінки але вже всю інформацію можна знайти в цифровому видів на сайті можна знайти твори будь-якого письменника ,книжки по рукоділлю, уходу за тваринами тощо ,потрібно лише ввести запитання до мережі і отримати відповідь на будь-яке запитання, і загалом потрібно йти в ногу з часом але не забувати що було раніше так що я вважаю що переможе комп'ютер .

    Вибиваний Дмитро.

    ВідповістиВидалити
  9. Вітаю! На мою думку все ж таки у цій дискусії переважає книжка.
    Багато людей наразі використовують сучасну техніку з мережею Інтернет, де можна знайти майже любу інформацію, але доторкнувшись до книги, ти переживаєш усі відчуття, усі ті переживання за героїв. Так, у інтернеті мобільно можна знайти безліч інформації, як повчальну так і розважальну, та книга- це ніби портал у всесвіт поезії. Кожному обирати вашу думку у цьому питанні, та я обгрунтував, чому книжка переважає Інтернет. Дмитро Чуприна!

    ВідповістиВидалити
  10. Я вважаю, у сучасному світі всі використовують техніку. Раніше наші батьки, щоб знайти відповідь на питання, ходили у бібліотеку та старанно вчитувалися у тексті, щоб знайти потрібну інформацію. Тепер для учнів все набагато легше. Ми можемо взяти свій телефон чи ноутбук та просто написати питання. Програма пошуку знайде все за секунду чи навіть менше.Тому зараз дуже багато дітей,дорослих і навіть літніх людей сидять в різних гаджетах,бо так зручніше, і все перед носом.Якщо говорити про зручність, то Інтернет та гаджети виграють. По-перше, не треба забивати вільне місце у шафі різними книгами, можна просто скачати, хоч десять тих книг і вони будуть в пам'яті комп'ютері чи іншого приладу. По-друге, за допомогою Інтернета ми можемо скачати книгу, а не купити її. Хоча у цьому плюсі приховується й мінус. Адже, якщо усі люди почнуть скачувати книги у письменників не буде ні мотивації, ні підтримки.
    Отже, на мою думку, інтернет та комп'ютер замінили книжки. Але добре все ж таки іноді відкладати гаджети і просто сісти почитати книжку. Книжки краще розвивають мозок.(Костюк Ульяна)

    ВідповістиВидалити
  11. На сьогоднішній день, звичайно, без телефона, комп,ютера та інтернету, важко собі уявити наше життя. Вся ця техніка значно спрощує та полегшує вирішення багатьох питань та проблем.
    Але колись ,давно, коли цього всього не було-були газети,журнали, книжки..
    Я цього не пам,ятаю,але мама розказувала, що було цікаво.
    Очевидно, що наразі ґаджети перемагають,за ними майбутнє!
    Але іноді, хочеться взяти книжку, чашку чаю,загорнутися у плед та просто і затишно 'почитати"...

    Софія Ключник

    ВідповістиВидалити
  12. На мою думку переможе комп'ютер тому що в ньому багато інформації

    ВідповістиВидалити
  13. На мою думку, якщо робити вибір між книжкою та інтернетом, перемагає звісно інтернет. І я можу привести, декілька аргументів, щоб підтвердити свою думку. По-перше, за допомоги інтернету, можна завантажити туж саму звичайну книжку, більшість людей, навіть літніх використовують сенсорні гаджети, що для мене дивно, бо тільки люди похилого віку завжди обирають звичайну паперову книжку, яку можна взяти до рук, особливо вдихнути той самий аромат, коли вона нова, зрозуміють деякі, але це не дивно в наш час. Так, деяким дорослим прикро, що більшість молодого покоління обирають інтернет, але ж в нього багато плюсів, хоча.. є один мінус.. гаждети можуть сісти, та вимкнутися на цікавому моменті, а книга ні, книгу можна буде читати без зупинки, що є її плюсом. Якщо, навіть у цьому питанні перемагає інтернет, про звичайну паперову книжку також не треба забувати, незабаром інтернет надоїсть, і кожному з нас самому захочеться потримати, цю книжку, та прочитати декілька її сторінок, випиваючи теплий чай, та сидівши ввечері, під теплим пледом…
    Дякую за увагу, допис був написаний ученицею 8 класу, Пасічник Евеліною.

    ВідповістиВидалити
  14. Андрій Пігорєв2 травня 2023 р. о 02:53

    я вважаю що інтернет краще книжки тому що інтернетом ти швидше знайдеш відповідь і зекономиш багато часу.

    ВідповістиВидалити
  15. Я вважаю тощо переможе телефон з береже час Логчов Дениса

    ВідповістиВидалити
  16. На мою думку переможе комп'ютер тому що,в ньому багато інформації вам набридне інтернет але корисно почитати книгу (Усенко Олександр)

    ВідповістиВидалити