04.10.20

Булінг або шкільне цькування: як зупинити дитячу травлю?

Із проявами булінгу в Україні стикаються 8 із 10 дітей. Такі дані оприлюднили в Українському інституті дослідження екстремізму. Таке явище, як шкільне цькування однолітків, поширюється по всьому світу, бо насильницька модель поведінки стає дедалі популярнішою. Жорстокі сюжети фільмів, купа інформації в соціальних мережах призводить до жорстокості у підлітків та плачевних наслідків. З 28.09 по 02.10. 2020 року у нашій школі пройшов тематичний тиждень «Ми проти булінгу!» під час якого, класні керівники провели виховні години, психологічні тренінги, покази кліпів та мультфільмів з подальшим обговоренням аби застерегти та попередити у шкільному середовищі прояви знущать та цькування.



Під час виховної години учні 6 класу разом з класним керівником Подʹячевою Л.Л. діти спершу обговорили, що таке булінг та назвали види булінгу, які вони знають. Далі вібувся мозковий штурм та всі бажаючі висловилися з питань: види жорстокої поведітки та наслідки жорстокої поведінки. Після цього виникло питання: а як розрізнити де булінг, а де дружнє піддражнювання? Діти охоче висловлювалися та розмірковували на проблемним питанням. Детальніше  Виховна година з елементами тренінгу, напралена на уміння припинити булінг та виявляти емпатію до жертв насилля


8 клас разом з класним керівником переглянули та обговорили відеокліп групи "Піанобой" "Що нас не вбиває, робить нас сильнішим"


Учні 1-Б класу під керівництвом класного керівника Варбанець Н.П. досліджували поняття "булінг". Діти дізналися, що кожна людина, яка живе в соціумі, може стикнутися із фізичним та психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку і що до цієї проблеми не слід ставитися легковажно. Детальніше Казка "Колобок" на новий лад

 Учні 1-а класу на чолі класного керівника Мойсеєнко О.Г. переглянули повчальний мультфільм та створили серію малюнків "Життя без образ"


Учні 10 класу, перегляд тематичних роликiв "Булiнг", та обговорення ситуацiй виявлення булiнгу у школi та вдома.


Учні 4 класу переглянули повчальний мультфільм та разом з класним керівником Богдан Наталією Русланівною обговорили ситуацію знущання в школі.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар