11.12.20

100 років боротьби: Українська Революція 1917-1921 років

Українська революція 1917—1921 років повернула нашу батьківщину на мапу світу. Після століть бездержавності українці створили незалежну національну державу, яка мала територію, кордони, символи, власний парламент, уряд, військо, академію наук, гроші, мову,  міжнародне визнання Української Народної Республіки. Вперше після століть бездержавності відбулося об’єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель. Нинішні символи України — синьо-жовтий прапор, тризуб, гімн “Ще не вмерла Україна” обрані державними ще тоді.

Шкільний бібліотекар Голіченко лариса володимирівна провела онлайн зустріч з учнями 6 класу, під час якої розповіла про причини відмови царя Миколи 2 від престолу, що і призвело до дото, що Україна вирішила свій шанс побудувати незалежну державу. Також Лариса Володимирівна приділила увагу історичній постаті останнього гетьмана України- Павла Скоропадського, презентувавши книжку В.А. Савченка "Павло Скоропадський".




Вчитель історії Голіченко Ольга Вікторівна під час уроків у 5 та 7 класах говорили про події, які відбулися в україні 1917-1921 роках. Це історія про те, як творилася українська держава, про боротьбу українського народу за свободу українських патріотів, які прагнули жити в незалежній державі. 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар