03.02.20

Всесвітній день водно-болотних угідь: «Ми не безсилі у боротьбі зі змінами клімату»


Щорічно 2 лютого у світі відзначається День водно-болотних угідь, започаткований з нагоди ухвалення Конвенції з водно-болотних угідь, яка була підписана 2 лютого 1971 року в іранському місті Рамсар. водно-болотні угіддя відіграють чималу роль у збереженні біорізноманіття та екологічної рівноваги, вони є важливим джерелом ресурсів живлення різних тварин; вони очищують воду, поглинають та накопичують карбон, захищають від повеней та пом’якшують вплив посух. Крім того, ВБУ забезпечують людство відновлюваними природними ресурсами для ведення господарській діяльності, мають значні бальнеологічні ресурси та, будучи унікальними та мальовничими природними середовищами, використовуються з рекреаційними цілями.
Вчитель біології та географії Гергелєва Л.С підготувала фото та відеоматеріали, а для учнів 11 класу провела засідання на тему:" Страшні наслідки знищення водно-болотних угідь"! Учні, переглянувши відеофільм, жваво обговорювали як важдиво зберігати екологічну рівновагу та збереження екосистеми!
Знищення та втрата водно-болотних угідь стане непоправною шкодою. До суттєвих загроз можна віднести також забруднення, зменшення біологічного різноманіття, обміління чи пересихання через надмірну експлуатацію у господарських цілях, забудова та розорювання берегів та русел річок, зміна їх природної течії, а також відокремлення окремих ділянок, озер тощо. Справжньою бідою є забудова малими ГЕСами без дотримання природоохоронних норм, що призводить до знищення найцінніших річок.








 Шкільний бібіліотекар голіченко Лариса Володимирівна підготувала виставку книжок




Немає коментарів:

Дописати коментар