28.09.18

Серце для життя


29.09.2018р. – Всесвітній день серця


Класним керівником 8 класу Філоненко Катериною Володимирівною був проведений цікавий та пізнавальний виховний захід "Бережіть серце", де діти дізналися багато нового  та повчального!.
    
Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця за підтримки Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з 2000 року. Ця подія щорічного характеру, яка відзначалася в останню неділю вересня.
Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця.

Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у світі. Метою проведення в цей день заходів є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати.
Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань - це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси.



Повний обіг крові серцем дорослої людини відбувається за 20-28 сек, дитини - за 15 сек, у підлітка - за 18 сек. За добу кров обертається по тілу 1,5-2 тисячі разів.
Класним керівником 8 класу Філоненко Катериною Володимирівною був проведений цікавий та пізнавальний виховний захід "Бережіть серце", де діти дізналися багато нових фактів.

В організмі досить парних органів і лише серце на самоті. Бережіть серце!



1 коментар: