05.12.18

Найсмачніший день року - шкільний фестиваль борщу.


Сказати, що 5 грудня 2018р. школа запам’ятає надовго – не сказати нічого. День був справді цікавим, насиченим і дуже смачним, бо вперше у стінах нашої школи проводився ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ. Вам цікаво? Тоді розкажемо все по порядку…
Ну тоді почнемо...
Кожна українська сім*я має свій секрет приготування найіональної страви. Ми сьогодні мали змогу продегустувати 13 різних борщів, а 14 зварити. Приміщення школи захлиналося від ароматів, які розливалися коридорами - пампушки з петрушкою, пампушки з часником, сало, хрін, гірчиця...біганина, метушня, хвилювання, навіть нерви - це всі активно готуються до презентації борщу. Кожен клас демонстрував свій борщ, розхвалював та пропонував спробувати. Борщ у всіх був дуже смачний, а ще в прикуску з салом та пампушкою, ну тут взагалі слів замало. Треба дивитися...


























 Після того, як попробували у всіх господинь та господарів смачнющого борщу, журі у складі: начальника відділу освіти Дальницької сільської ради Балан С.Г., методитса відділу  освіти Дальницької сільської ради Самойленко Н.Г, шкільного бібліотекаря Голіченко Л.В., шкільної медсестри Шаповал О.В. та шеф-кухаря шкільної їдальні Кушко І.І., прийняло рішенння нагородити грамотами ті класи, чий борщ вразив найбільше.







а невеличкі сувеніри для матусь, які готували борщ, отримали всі класи.

Малюкам цого дня часу сумувати теж не було. Вони проходили квест- і одягали овочі, і знаходили із запронованих, які входять до складу бощу, і думали над тим, де кожен овоч живе















7 клас підготували Книгу рецептів борщу



Ну і найцікавіше, як в народі кажуть, на останок - майстер-клас з приготування фірменного борщу родини Кушко від Господині з великої літери - Кушко Ольги Володимирівни.

рецепт фірменного борщу родини Кушко




Учасники команд 8-11 класів сьогодні мали унікальну можливість бути учасником процесу приготування борщу в стінах рідної школи.















Поки один із членів команди чистить і нарізає певний інгрідієнт для борщу, четверо інших на швидкість виконують завдання: загадки розгадували, слова складали, народними косметологами були, регіональні особливості страви вивчили, технологію борщу відновили, оду склали...












Поки суворе, але справедливе журі оцінювало конкурси...


 зварився довгоочікуваний борщ. Останнє завдання для команд- гарно подати страву








Борщ був дуже смачний, єдине, що засмутило - дуже швидко закінчився. Судді підвели підсумки, спробували страву і готові оголосити результати..


ну і звичайно частування






Дуже сподіваємося, що Фестиваль Борщу стане традиційним святом у нашій школі!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар