19.09.19

Шедеври авторських казок!

Після вивчення теми "Народна казка", учням 5 класу було запропоновано відчути себе письменниками і створити власну казку, але обов*язково з повчальним змістом. Учні із задоволенням взялися до справи.  Дитячій фантазії можна тільки позаздрити. З найкращими літературними шедеврами можна ознайомитись далі.
 Казка про їжачка

Йшов собі їжачок і нікого не чіпав. Побачила його ворона і кинула в нього яблуком. Їжачок подивився на неї пвдняв яблуко і пішов мовчки далі. Назустріч йому мишеня біжить і як жбурне зернятком, їжачок і його підняй та й пішов собі далі. Тут звідкілясь узявся зайчик, як замахнувся і кинув в їжачка моркиною. Їжачок і її взяв і пішов своєю дорогою. 
Настала люта зима. Ворона, мишеня та зайчик всі харчі поїли і думали до кого звернутися по допомогу аби з голоду не померти. Прийшли до їжачка, а той з рдістю ворону пригостив яблуком, мишеня - зернятком, а зайчика - морквиною. Зрозуміли трійко бешкетників, що не можна так вчиняти, бо ж недарма говорить народна мудрість "Не плюй в криницю, бо доведеться напиться"
Автор Кушко Валентина


Казка про Лисицю та Ведмедя
Жили собі приятелі - Лисиця та Ведмідь. Вони завжди разом працювали. Одного дня Вовк покликав їх, щоб дрова у нього порубали, вони ї погодилися. Подивилася Лисиця на дрова і так їй лінь стало їх рубати, вона й сказала Ведмедеві:
- Ведмедику, щось мені так погано, давай ти сам попрацюєш.
- Ну добре, згодився той.
Лисиця собі лягла на сіно та й заснула,  а Ведмідь працює. Коли робота скінчилася Вовк дав за неї великий шматок м*яса і сказав:
- Ви вже між собою розділете.
Ведмідь теж не промахом був, сказав своїй подружці:
- Йди до дому тобі тут вже нічого робити!.
-Як же так, а де мій шматок м*яса? - закричала Лисиця.
- Хто не працює, той і не їсть, - відповів Ведмідь, забрав зароблене і пішов до дому, а Лисиця залишилась ні з чим.
Автор Чуприна Надія
 Чекайте продовження.

Немає коментарів:

Дописати коментар