12.12.19

Підсумки Всеукраїнського тижня права!


В Україні щороку з нагоди Дня прав людини, який відзначається у світі на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини, проводиться Всеукраїнський тиждень права.  Завдання Тижня — сприяти формуванню правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищувати рівень знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України їхніх прав у різних сферах життя. В рамка Тижня у нашій школі пройшла низка заходів із залученням спеціалістів та відвідуванням юридичних установ. 


В рамках Тижня учні 9,10,11 класів 28 листопада 2019 року відвідали Овідіопольський районний суд. Детальніше Там царує Феміда або ми в Овідіопольському суді!



10 грудня 2019 року до учнів 7,8 класів завітав представник Овідіопольського бюро правової допомоги Варшанідзе Мурад Романович, який прочитав лекцію на тему: "Прояви насилля. Як боротися? Я маю право на захист!"  Детальніше Порядність - це здатність чинити свідомо і справедливо там, де не передбачена дія закону. (Арістотель). Зустріч з Мурадом Варшанідзе.



Вчитель правознавства та історії Синько А.М. провів у 9 класі прес-конференцію на тему " Конституція України, особисті права та свободи громадян України.



Шкільний бібліотекар Голіченко Лариса Володимирівна підготувала тематичну виставку книжок: "Я маю право"



















Класний керівник 1 класу Могетич С.Г. провела для учнів правову гру "Знай свої права, дитино!" Детальніше "Знай свої права, дитино!"


Учні 2 класу на чолі з класним керівником Бруквач О.М. створювали мініпроекти на тему : "Я маю право", які потім групами захищали.


















Класний керівник 3 класу Голіченко О.В. нагадала учням базові права людиниі навчила як правильно їх реалізовувати в житті. Учні переглянули мультфільм, де не прикладі відомих казок, розглядалися декілька справ про порушення прав казкових героїв з роз*ясненням статті Конвенції ООН про права дитини.


















Класний керівник 4-а класу Гавлюковська О.А провела з учнями інтелектуальну гру "Що? Де? Коли?" Детальніше Кожна дитина має права!


Класний керівник 4-б класу Варбанець Н.П. провела виховну  годину на тему: "Я маю право" мета якої - навчити дітей знати та орієнтуватися у своїх правах та виконувати ще й свої обов*язки! Детальніше "Я маю право!"


Класний керівник 5 класу Подя*чева Л.Л. провела для учнів виховну годину, під час якої діти закріпили свої знання про права дитини, проголошені в Декларації. Детальніше Тиждень права



Класний керівник 6 класу Кузьмінова В.О. слухали з учнями казки, відгадували героїв і помічали як у казках таж порушуються права. Визначали права та обовязки кожної сторони, а також діти намалювали малюнки про те, як вони зрозуміли свої права, а найголовніше обов*язки!


Класний керівник 7 класу Карлійчук А. І. разом з учнями створили пам*ятку "Я знаю свої права та виконую обов*язки". дивилися цікаві відеоролики про права дитини, ознайомилися з декоарацією прав людини. Детальніше Знай права, виконуй обов'язки!

Класний керівник 10 класу Мурашко Н.П. провела для учнів брейн-ринг "Я знаю свої права", під час якого учні демонстрували свої знання з правознавства. Детальніше Брейн ринг "Я знаю свої права"


Класний керівник 11 класу Криницька В.В. обговорювала з учями болюче питання порушення прав людини державою, у формі тренінга вирішували правові завдання та ситуації і у передчутті свята прикрасили правову ялинку.

Також наша школа тісно співпрацює з правохороними органами, що неодноразово відвідували школу з правовими лекціями. Нова ПОЛІЦІЯ в нашій школі!

Діти повинні знати свої права та вміти себе захистити, але не варто забувати про обов*язки перед державою, родиною та суспільством в цілову. Бо прав без обов*язків не буває і ми сподіваємось, що старання вчителів, адміністрації школи не даремні і наші учні зможуть гідно себе захистити, опираючись на літеру Закону!



Немає коментарів:

Дописати коментар