28.02.20

Духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли вона живе у світі гри, казки, фантазії, творчості. Семінар психологів!

У сучасному світі все більш зростає інтерес до арт-терапії, як методу зцілення за допомогою творчості. Це напрям, що стрімко розвивається у професійному середовищі і використовується з метою терапевтичного впливу та при вирішенні діагностичних, корекційних, психопрофілактичних завдань. 27 лютого відділом освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради  було проведено засідання ММО психологічної служби «Використання арт-технологій у корекційно-розвивальній та діагностичній роботі»





ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Барабой  радо зустрічала у своєму освітньому просторі соціальних педагогів та практичних психологів громади. Учасників засідання  привітала директор ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Барабой  Валентина Леонідівна Кобилянська привітала присутніх, а також побажала всім учасникам якомога більше  позитиву і впевненості у своїй роботі та подарувала іграшку смайлик - антистрес, як  символ гарного настрою, енергії,  натхнення ?
Інспектор відділу освіти, культури, молодіжної політики   та спорту Дальницької с/р  Н.О. Білик ознайомила з планом засідання та налаштувала  учасників  на роботу.                                                   
                                                                                                                            
У ході засідання ММО фахівцями психологічної служби, розглядалися питання забезпечення психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу, методом арт-терапевтичної роботи.  
Цікавою і насиченою за змістом була практична частина засідання. Н.О. Білик провела вправу «Коло друзів», яка направлена на розширення діапазону творчих здібностей та відпрацювання навичок розуміння інших людей, себе, а також взаємин між людьми.
Зрозуміти, як дитина реагує на стрес, чи здатна вона успішно долати життєві труднощі, якими особистими ресурсами вона володіє, щоб впоратися з ударами долі - можна дізнатися за допомогою психодіагностичних  методик «Людина», «Людина під дощем», «Дощ у казковій країні», які провела і проаналізувала з учасниками, практичний психолог ЗОШ с. Барабой О.В. Голіченко.  
Практичний психолог Дальницького ЗДО «Перлинка» І.Я. Максимчук провела майстер-клас  з використанням методу краплетерапії «Веселі краплинки». Цей метод допоможе розвинути дрібну моторику руки, тренувати увагу, зняти зайву напругу і рухову активність.
Для підняття настрою і тонусу учасників засідання, соціальний педагог А.В. Кобилянська підготувала терапевтичну вправу «День мого кольору».  Учасникам пропонувалось обрати із скрині кольоровий «повітряний пластилін», який відображає їх самопочуття та прочитати передбачення на найближчий час.


Немає коментарів:

Дописати коментар