28.10.20

Онлайн зустріч з "Кращими людьми Одеси"


27 жовтня 2020 року відбулася онлайн зустріч в Скайпі  учнів, вчителів, батьків з представниками Громадської організації «Кращі люди Одеси» - практичним психологом, приватним підприємцем  Астрєйко Світланою Валеріївною, керівником ГО «КЛО», юристом, адвокатом Краймом Сергієм Павловичем, волонтером, приватним підприємцем Кириленко Оленою Михайлівною.  Під час розмови учасники зустрічі дізналися про волонтерський рух, який існує вже три роки і займається пошуками зниклих дітей та людей дорослого віку. Світлана Валеріївна розповіла про причини зникнення,  особливий акцент зробивши на дітях підліткового віку. Щоб не сталося – тікати з дому – це не вирішення проблеми!  

З уст Олени Михайлівни дізналися про страшну статистику зникнення,  про щасливі і летальні  закінчення пошуків. Особливу увагу волонтери  зосередили на тому, що люди в наш час стали такими бездушними і закритими, не здатними на співчуття та допомогу іншим, згадали декілька випадків пошуків під час яких, байдужість оточуючих шокувала всіх. Волонтери продемонстрували чотири відео ролики, переглянувши які, учасники зустрічі зрозуміли як працюють волонтери та  алгоритм дій, який використовують під  час пошуку людей. 

Основний меседж, який прагнули донести Світлана Валеріївна та Олена Михайлівна до учнів, вчителів – кожен може стати волонтером, звичайним репостом в соціальних мережах допомогти в пошуках, але найголовніше не бути байдужими до чужої біди.  Усіх вразила інформація про те, що є ще люди, які залишають свої сім’ї, в будь-який  час доби готові прийти на виручку. Ми дуже вдячні Вам за вашу роботу. Сподіваємося на зустріч офланй. І віримо, що такі зустрічі дають змогу зрозуміти нашим дітям, що для допомоги та милосердя багато не потрібно.  










Немає коментарів:

Дописати коментар