03.02.21

Гурток військово-патріотичного виховання «Джура»

Під час будь-яких соціальних потрясінь у суспільстві найбільш незахищеною його частиною залишаються діти. У результаті з’являються багато антигуманних тенденцій у суспільно-політичному житті держави. Губляться життєві цінності, які раніше були основою для виховання дітей і підлітків. Батьки, зайняті вирішенням економічних проблем сім'ї, часто надають дитині право самостійно приймати рішення, чим зайнятися після уроків. 












Духовна деградація покоління, вихованого на серіалах і бойовиках, низький рівень міжособистісних стосунків дітей і їх агресивність примушують задуматися про те, що сучасне українське суспільство стоїть перед реальною загрозою втрати величезного прошарку суспільства, на який у майбутньому ми повинні покладатися. В організації виховної роботи в Україні патріотичне виховання молоді завжди мало пріоритетний характер і розглядалося як одне з умов зміцнення обороноздатності держави. Події останнього десятиліття змінили відношення суспільства до військової служби, зробили її непрестижною для молоді. Відзначається зниження якісних характеристик випускників загальноосвітніх закладів, збільшилася кількість дітей, які мають обмеження за станом здоров'я, знижується рівень освіченості молоді.


У світлі вищесказаного, виховання захисників Вітчизни - це сьогодні в значній мірі проблема соціальна, яка вимагає вирішення на державному рівні. Керівник гуртка вчитель фізичного виховання Макогон М.С. проходить з учнями етапи військової підготовки, вчить своїх вихованців з пошаною ставитися до своєї країни, її мови та народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар