25.04.21

Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…

Минають роки і десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилює людей – і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі. Впродовж квітня 2021 року класними керівниками на
  платформі Скайп були проведені виховні година для школярів 1-11 класів «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…» (присвячена 35 – роковинам аварії на Чорнобильській АЕС).

 Під час заходів були згадані події, які відбулися 26 квітня 1986 року, здійснено онлайн-екскурсію до 10 кілометрової зони Чорнобильської АЕС, переглянути світлини мертвих міст Чорнобиля та Прип’яті та названі офіційні версії вибуху. Відважними героями не народжуються. Ними стають. Вічна пам’ять і слава, низький уклін усім покійним нині від врятованого народу, від усього людства. Хвилиною мовчання вшануємо тих, хто ліквідував наслідки аварії й у розквіті сил пішов із життя. Їх було 28 – пожежних Чорнобиля. Вони першими прийняли найжорстокіший удар на четвертому блоці станції. Сьогодні їх називають «шеренгою № 1». Ніхто із цієї шеренги не здригнуся, не відступив перед лицем неймовірної катастрофи. Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.

















Немає коментарів:

Дописати коментар