20.05.21

Країно, з Міжнародним днем вишиванки!


Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки.  День вишиванки не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди. Українська 
вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції. Сьогодні наша школа майоріла різноманітними вишиванками. Ранок почався з символічного танцю вишиванок, які підготували вчителі початкової школи Лаврова А.Б. та Богдан Н.Р. 

У коридорі школи була підготовлена тематична фотозона. Кожен клас отримав завдання зробити сюжетне фото. Учні 1-4 класів сьогодні дивували не тільки одягненими вишиванками, а й створеними з паперу. Учні старшої школи почули багато цікавої інформації про виникнення вишиванки та традиції вишивок на різних територіях України. Майстриня – вишивальниця Серпенінова О.О. демонструвала бажаючим власні вироби і 150-річну сорочку, якою дуже пишається та береже. День вишиванки, незважаючи на дощовий день, пройшов дуже позитивно та яскраво! Нам, українцям, є чим пишатися!



































Немає коментарів:

Дописати коментар