20.12.21

Цікава геометрія

Урок математики в 2-А класі за темою «Геометричні тіла» розпочався хвилинкою привітання. Зрозуміло і доступно Мойсеєнко Ольга
  Геннадіївна  сформулювала основні завдання уроку. Усний рахунок розпочала грою «Хлопчики-дівчатка». Учні  демонстрували достатній рівень обчислювальних навичок додавання і віднімання двоцифрових чисел у межах 100 без переходу через розряд. На етапі актуалізації знань школярі повторили поняття «геометричні фігури» і «геометричні тіла». Під час злагодженої роботи в  парах другокласники працювали з карткою «Вірно-невірно». Їм потрібно було визначити, чи вірно записані назви фігур.

Вдало організована робота з підручником. Діти з’ясовували, яка інформація потрібна для розв’язування проблемного завдання, наводили приклади предметів у навколишньому світі, які мають форму площинної чи об’ємної фігури, коментували виконувані дії, вживаючи у мовленні відповідні математичні терміни. У процесі уроку вчителька коректно виправляла помилки, у випадку ускладнень, робила підказки. Достатньо часу Ольга Геннадіївна приділила розв’язуванню сюжетної задачі на різницеве порівняння. Діти пояснювали  числові дані необхідні і достатні для відповіді на запитання задачі, описували послідовність дій. Підводячи підсумки заняття, вчителька  провела рефлексійну хвилинку. Вона запропонувала дітям оцінити свою роботу і старання на уроці. У присутніх вчителів, склалося приємне враження від активності дітей на уроці.










 












































Немає коментарів:

Дописати коментар