21.09.23

Для когось мирне життя — це буденність, а для нас, українців, — це мрія...

Сьогодні 21 вересня школярі та дорослі зібралися на шкільному подвір’ї, щоб відзначити Всесвітній День миру. Для більшості людей планети Земля мир – це спокій та безтурботність. Там, де не прилітають смертоносні ракети та «шахеди», безцінний дар миру може ніхто особливо й не помічати. У час, коли в нашій рідній Україні лунають постріли та проливається людська кров, де багато дітей страждають, втрачають рідних – одним словом багато горя, для нас, українців, цей день особливий.
З нагоди цього свята у нашому закладі освіти пройшов урочистий захід під гаслом «Ми за мир!», а емблемою заходу став голуб миру! Саме цей символ до свята виготовляли наші діти разом з педагогами на уроках мистецтва, трудового навчання, тому що вони прагнуть жити в мирі й злагоді. І саме білого голуба з самого ранку на подвір’ї школи на асфальті  намалювали діти, проголошуючи «Ми за мир!» та розфарбували цей заклик різнокольоровими фарби, адже сами таким вони хочуть бачити своє майбутнє. 
Прикрасою фотозони стала карта України, виготовлена школярами та дорослими гімназії власноруч, яку своїми маленькими долоньками закривали діти аби захистити та врятувати рідну Батьківщину від війни та горя.  В очах малечі спостерігався сум і радість водночас, а головне – вони рішучі до дій та усвідомлюють, що про мир треба не лише думати, а й щось робити для цього. Чуйний танок тендітних дівчат змусив усіх присутніх задуматися: який хиткий, тендітний наш світ, а значить його потрібно берегти!
Зі сльозами на очах  було відпущено в небо символ миру  Голуба з найзаповітнішим бажанням всіх українців  жити під чистим, мирним і блакитним  небом. Узявшись міцно за руки та утворивши коло, ми відчули ще більшу підтримку один одного, стійкість, міцність та незламність. Сьогоднішнє дійство це про світ, у якому ніхто не повинен вмирати через чиїсь прагнення захопити більше територій, де земля не здригається від бомб та ракет, світ, в якому люди ставляться з гідністю один до одного незалежно від  переконань та поглядів. Тож хай лунає радісний, невгамовний сміх дітвори, а сльози виступають на очах тільки від радості.




















Немає коментарів:

Дописати коментар