03.11.23

"Справжнього вчителя можна уявити собі тільки в постійному вдосконаленні" В. Сухомлинський

02.11.2023 року у Барабойській гімназії відбулося чергове засідання педагогічної ради, на якому розглянули питання про домашнє завдання як невід’ємну частину освітнього процесу.


Вчителі закладу обмінялися досвідом щодо форм і методів підготовки ДЗ та дістали висновку - для того, щоб домашні завдання мали позитивний вплив, важливо, щоб вони були ретельно підібрані, відповідали віковим та рівневим потребам учнів, стимулювали самостійність та мислення, а також були частиною цілісного освітнього процесу, а не просто формальним завданням.














Вчителям закладу рекомендовано: використовувати авторські, творчі, компетентнісні, диференційовані домашні завдання з метою не допущення списування, дотримання принципів академічної доброчесності та розвитку ключових компетентностей учнів, пропонувати учням нетрадиційні та сучасні домашні завдання: створення цікавих наукових постів в Інстаграм, коротких відео в ТікТок, ігор на онлайн ресурсах, опрацювати і в подальшому використовувати платформу JustClass, на якій можна безкоштовно задавати домашні завдання онлайн тощо.










Одним із питань, над яким працювали педагоги в цей день, було - реалізація національно-патріотичного виховання у закладі. Національно-патріотичне виховання здійснюється наскрізно - через освітній процес, позакласну виховну діяльність, діяльність органів учнівського самоврядування, план роботи педагога-організатора, плани класних керівників.







Заступник директора з ВР Любов Под’ячева презентувала роботу всього педагогічного, батьківського та учнівського колективів у цьому напрямку та наголосила, що колектив закладу постійно аналізує та   удосконалює свою діяльність щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання. Вчитель фізичної культури Надія Третьяк провела руханку с колегами, як зразок домашнього завдання з реалізацією національно-патріотичного виховання.













Немає коментарів:

Дописати коментар