13.11.23

«Людина нібито й не літає… А крила має… А крила має.» Ліна Костенко

У рамках проведення атестації педагогічних працівників у 2023-2024 н.р. у гімназії продовжується проведення показових занять. Учитель початкових класів, Богдан Наталія Русланівна, запросила членів атестаційної комісії та колег на цікавий урок математики  з теми: «Усна та письмова нумерація в межах 101-1000. Усне додавання і віднімання в межах 1000 без переходу через розряд. Вирази. Нерівності». Саме цей педагог, у 3-Б класі,  впроваджує авторську освітню програму Анжеліки Цимбалару «Світ чекає крилатих». Крила... Яке крилате слово! А з сучасними дітками і педагог завжди крилатий!
Урок розпочався налаштуванням учнів на лагідний і доброзичливий тон, після якого вчитель вміло організувала навчально-пізнавальну діяльність школярів для актуалізації опорних знань, шляхом вдалої мотивації - за допомогою цікавої гри «Збери букет», коли діти знаходили та збирали кленове листя з цифрами, які Наталія Русланівна читала математичною мовою. Вчитель називала цифри, а діти шукали відповідність на своїх листочках.





    А далі школярики поринули у віртуальний український ЯРМАРОК. На ярмарку учні залюбки продавали, купували, готували  і куштували. Та  ще різні  дива  траплялися. І це все пов’язувалося з усною та письмовою нумерацією в межах 101-1000 та усним додаванням і відніманням в межах 1000 без переходу через розряд. Учні виконували  легко та вправно завдання за завданням. Це ж їхній крок уперед, у краще майбутнє! Пізнавальні та інформативні тексти з різними видами робіт, які не мають аналогів і які у всіх присутніх викликали захоплення; система селфі-аудиту, коли діти бачать, яку кількість знань вони мали до вивчення теми і результат після її засвоєння; ілюстративні моделі, діаграми та таблиці до задач.   Спеціальний підбір запитань, задач допомагав учительці протягом заняття розвивати логічне мислення учнів, дозволяв формувати у школярів різноманітні компетентності для соціалізації у майбутньому та подальшій адаптації в середній школі. Під час розв'язання задач і прикладів учні показали свої набуті обчислювальні навички з теми.




    Урок був сучасним і неймовірно цікавим, велика увага приділялася народним іграм, вправам для очей, язичка, фізхвилинці, нейрогімнастиці. Педагог уміло навчає аналізувати, бути спостережливими. Цікаві пізнавальні математичні завдання активізували роботу дітей щохвилини, створюючи ситуацію успіху. Завдяки чітко спланованому матеріалу присутні спостерігали, як школярі вчаться критично мислити, розв’язувати логічні завдання, розгадувати кросворди, ребуси. Діти із захопленням розв’язували математичні вирази та нерівності, оскільки  журнал, що змінюється за програмою щотижня, містить дуже цікаві завдання практичного спрямування, виконуючи які, діти самі виступають у ролі вчителя, навчаючи казкових персонажів. І це не дивує, тому що методичне забезпечення вчителів за цією програмою дає змогу якісно та цікаво організувати освітній процес! А діти отримують масу задоволення від такого цікавого навчання. А ми щасливі від того, що бачили у дітей 3-Б класу незгасиму мотивацію до навчання протягом усього уроку.



    У процесі проведення заняття педагогом був раціонально розділений час на кожен етап. Поставлені вчителем завдання вдалося з легкістю реалізувати. Урок, без перебільшення, відповідав вимогам сьогодення - РЕАЛЬНА інтеграція, РЕАЛЬНІ компетентності, РЕАЛЬНИЙ усебічний розвиток, ДІЙСНО сучасно, НАДЗВИЧАЙНО цікаво дітям і вчителю, і всім присутнім!




    З таким люблячим педагогом і наставником злетіти можна завжди, якщо тільки забажаєте… як сьогодні на уроці, тільки потрібно вдягнути ці крила. Тож ті крила ВІЗЬМІТЬ, розпряміть і.. злітайте! Проблеми? Розв’яжете! Помилки? Виправите! А взагалі, підсумовуючи, можу сказати, що саме така педагогічна система необхідна сьогодні для навчання наших дітей. Дякуємо, Наталіє Русланівно, за вашу працю з добром і натхненням, любов’ю до знань і творчого злету, що навчаєте так, мовби в небі літаєте!

Немає коментарів:

Дописати коментар