29.04.24

"Барабойська гімназія за чисте довкілля!" (у рамках Дня довкілля)

Цьогорічна акція "За чисте довкілля" стартувала у Всеукраїнський день довкілля України, який в державі відзначається з 1999 року щороку у третю суботу квітня. Цього дня по всій країні розпочинаються заходи, спрямовані на поліпшення стану довкілля, очищення водних джерел, озеленення, збереження природно-заповідних об’єктів та поширення екологічних знань. 
Нагадаємо, що екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 5 листопада 2016 року в Міжнародний день попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і воєнних конфліктів з метою привернення уваги суспільства до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на сході країни та до непоправної шкоди, завданої природним ресурсам України, за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Мінприроди.





Посадити дерево – добра справа, що залишиться в пам’яті на все життя. У нашому закладі, з ініціативи депутата Одеської районної ради Возненка Леоніда, відбулася волонтерська акція «Посади дерево». Наші учні, радо взяли участь.  Діти  переконані, що озеленення сприятиме комфорту перебування  учнів в закладі  та змінить у багатьох  ставлення до навколишнього середовища. Висадили 24 молодих сосен, для нас неважливо, які дерева садити, головне, щоб вони були життєздатними та прижилися, приносили користь і на них було приємно дивитись. 




У такий спосіб ми хочемо привернути увагу до проблем довкілля і нагадати, що його стан стосується кожного…, тому так потрібно восени та навесні висаджувати дерева-символи миру! Дерево – символ продовження життя, тому що майбутні покоління будуть дивитися і знати, що це ти посадив це дерево, згадувати тебе! До того ж дерева на задньому майданчику гімназії, не тільки прикрашатимуть заклад, але й стануть її візитівкою щонайменше на сто років. Молоді дерева, висаджені на території закладу, стануть символом рідної землі, пам’яті та віри у мир. Учні 8 класів з лопатами та відрами в руках виконали важливу для майбутніх поколінь місію – висадили саджанці молодої сосни. 





Кожен житель громади має розуміти, що чистота залежить саме від нього. Тому,  не будьмо сторонніми спостерігачами, адже підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров’я і краси нашого рідного краю! Наша Україна прекрасна – бережімо її!  Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар