15.05.24

Конференція "Профілактика рятує життя"

14 травня в рамках заходу "Чисті руки"  для учнів 8 - 9 класів  було проведено конференцію медичною сестрою Небогою А. В. та вчителями основ здоров'я Андрейку О. Л. і Дідик Т. Б. "Профілактика врятує життя". 
Розпочалася конференція з того, що учням було запропоновано привітатися один з одним без рукостискання. На питання "Чому?" -  всі здогадалися - це для того, щоб уникнути передачі мікробів та вірусів один одному. Далі - за допомогою відеоматеріалів та  наочної інформації учнів ознайомили з симптомами, способами зараження вірусним гепатитом, ВІЛ - інфекцією, СНІДом та наголосили, що є така процедура -  безкоштовне тестування для визначення свого ВІЛ-статусу. Учні отримали поради щодо способів захисту від вірусних інфекційних захворювань, послухали про важливість миття рук та значення особистої гігієни, також  отримали пам'ятки "Як правильно мити руки". 
Після отриманої інформації дітям було запропоновано перевірити свої знання, погравши в гру Kahoot. Учні з задоволенням грали, отримуючи позитивні емоції та психологічне розвантаження.










Немає коментарів:

Дописати коментар