17.05.24

День вишиванки - «ФЛЕШМОБ – ВИШИВАЄМО ПЕРЕМОГУ»

Цього дня всі українці, Барабойська гімназія тому не виняток, доєдналися до загальнонаціонального флешмобу — Одягни вишиванку. Неважливо, куди ти йдеш — на роботу, навчання, прогулянку, відпустку чи просто у крамницю. Дістань із шафи свою вишиванку і продемонструй єднання з іншими українцями. Важливо, аби День вишиванки завжди відбувався у робочий день, адже в цьому суть акції – свято не заради свята чи параду, а захід, який доводить, що вишиванка – абсолютно органічна частина життя українців. 
Наскільки важливо вдягнути вишивану сорочку у День вишиванки? Це важливо, щоб показати всенародну єдність навколо наших культурних цінностей. Особливо це актуально цього року, коли в країні точиться війна.  Ми повинні нагадувати собі, за що воюємо і що намагаємося зберегти, а ворогу те, що йому не вдасться зламати дух українців із глибоким культурним корінням. І вишита сорочка якраз є візуальним маркером нашої ідентичності. Тому родзинкою заходу стало спільне виконання учасниками флешмобу на знак підтримки військовослужбовців, які захищають кожного з нас. 
Лідери учнівського самоврядування - Томіловська Злата і Водополова Дарія, залучили всіх учнів гімназії, одягнених у вишиванки, ще й до танцювального флешмобу. Під сучасну українську пісню «Вишиванка» шкільна родина провела патріотичну руханку. Вчителі не змогли встояти і також доєдналися до ритмічного та захоплюючого танцювального флешмобу. Вишиванка таки творить дива! 
І пам’ятаймо, ВИШИВАНКА – це органічна складова життя та культури українців, а не вкритий нафталіном артефакт!





Немає коментарів:

Дописати коментар