17.05.24

Благодійний ярмарок «СМАКОЛИКИ ПРИДБАЙ – ЗСУ ДОПОМАГАЙ»!

16 травня в Україні та за її межами відзначають День вишиванки. Проте наразі їх носять по всьому світу на знак підтримки нашої культури і традицій, що набуло особливого сенсу під час війни. Сьогодні, коли над нашою державою нависла рашистська загроза, коли стільки зусиль ворог прикладає для знищення та паплюження українства, вишиванка залишається уособленням боротьби українського народу, символом прагнення до свободи, що пробуджує надію на світле майбутнє, адже доки українці носять вишиванки, до тих пір живе і наш дух – вільний, сильний, незламний.
Цьогоріч учнівське самоврядування гімназії «ЮНІКС» запланувало проведення благодійного ярмарку до Дня Вишиванки «Смаколики придбай – ЗСУ допомагай!». Ініціатори акції  закликали учнів, педагогів одягнути вишиванки та привітати усіх зі святом  не лише запальними танцями, але й зробити у цей день чергову добру справу! Як сьогодні можна висловити вдячність ЗСУ та тверду віру в нашу Перемогу? 
«У найважчий для України час українська вишиванка лікує. Українська вишиванка надихає, українська вишиванка єднає. А в єдності - наша сила!» - з такими словами звернулась до учасників ярмарку директор гімназії Кобилянська В.Л.. 
Із вдячністю Збройним Силам України та в єднанні пройшов сьогодні благодійний ярмарок на подвір’ї Барабойської гімназії. Одягнені у святкові вишиванки, з піднесеним настроєм, у заході взяли участь учні всіх класів закладу. 
Доброчинна подія об’єднала учнів, вчителів та батьків. На ярмарку можна було придбати солодощі та вироби ручної роботи. 






Кожен клас гімназії, який брав участь у ярмарку, намагався не лише вразити оригінальністю та творчим підходом, але й зібрати якомога більше коштів для підтримки наших захисників. Під час ярмарку було зібрано 20 500 грн! 
Ініціатори та учасники ярмарку переконані, що саме зараз під час повномасштабного вторгнення – акції, флешмоби, ярмарки - не прості звичні заходи, але й підтримка та прагнення свободи, національної єдності, а під час війни – МИРУ, ПЕРЕМОГИ. 
Нехай же ВИШИВАНКА стає символом про боротьбу за свободу, яка щоденно продовжується, який об’єднує НАС - українців, розкиданих сьогодні по всьому світу. 
Дякуємо ЗСУ за можливість навчатись та долучатись до створення сучасної України, – вільної та незалежної!







Немає коментарів:

Дописати коментар