29.08.24

Квіти шани та подяки

29 серпня, у День пам'яті та шани загиблих Героїв, колектив вчителів "провідав" на кладовищі  наших хлопців, які віддали своє життя за Україну. Квіти - це маленька часточка нашого серця, яке назавжди буде пам'ятати, шанувати та сумувати...
Саме 29 серпня у 2014 році в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.  Адже Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Саме тому сонях є символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 
Сонях пам’яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. Блог Под'ячевої Любові Леонідівни

Свічка Пам'яті (до Дня пам'яті Захисників України....)

29.08 -  День пам'яті Захисників та Захисниць, які віддали своє життя за Україну.... 
У цей день ми згадуємо тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а також усіх полеглих від 2014 року в сучасній російсько-українській війні Захисників і Захисниць України. Уже 10 років ми переживаємо найбільше випробування в новітній історії та ведемо збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. 
У нинішній війні ми платимо надзвичайно високу ціну. Цей день — нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та пошануванні, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед. 
Сьогодні вчителі Барабойської гімназії  схилили голови в скорботі та вшанували  безсмертну славу і героїзм тих, хто віддав своє життя за нашу  свободу. 
Памʼятаймо, якою ціною нам дається воля і незалежність. 
Світла памʼять полеглим Героям… 
Шануємо, цінуємо і дякуємо. Пам’ятаємо і будемо пам’ятати! Блог Под'ячевої Любові Леонідівни

29 серпня - День пам'яті захисників України

29 серпня українці відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 
Пам’ятний день був встановлений Указом Президента Зеленського в 2019 році задля вшанування героїв, загиблих під час Іловайської трагедії. Воїни віддали свої життя у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність України. 
Сьогодні в цей день Ольга Вікторівна разом з учнями  8 класу вшанували пам’ять усіх захисників, що загинули у війні з росією. Саме в цей день у 2014 році російські війська розстріляли колони українських військових під час їхнього виходу з оточення під Іловайськом. Українські воїни проявили героїзм та спротив ворогу, однак зазнали великих втрат. 29 серпня загинуло 366 військових і 429 були поранені. Читати далі Блог вчителя історії Ольги Голіченко

28.08.24

Арт-терапевтична техніка "Скринька скарбів"

✋Привіт, друже! В наш час дуже важливо розуміти що для нас є ресурсом, аби вміти вчасно собі допомогти. Тому пропоную тобі цікаву техніку арт-терапії під назвою "Скринька скарбів". Тож давай перейдем до неї. 
Що треба робити? 
✅Підготуй для себе чистий аркуш паперу і кольорові олівці або фарби. 
✅Сядь у затишне і зручне для тебе місце. 
✅Налаштуй свої думки на цікавий процес. 
✅Заплющ очі і уяви  скриньку зі скарбами.

24.08.24

Україно, з Днем Незалежності!

 


П'ятикласники "З Україною в серці" (до Дня Незалежності України)

До Дня Незалежності України класні керівники 5 - х класів провели  захід "З Україною в серці" Мета заходу: - збагатити  знання учнів про нашу державу; - розширити та уточнити знання учнів про державні та народні  символи України; - виховувати патріотичні почуття; - бажання приносити користь своїй країні. Спочатку дітям було запропоновано обрати та розмалювати патріотичні картинки, які потім будуть долучені та передані нашим Захисникам. Учні дуже відповідально підійшли до цього завдання, кожен проявив свою творчість та креативність. Далі, поділившись на дві команди, дітки пограли у гру "Впізнай українські символи за підказкою": якщо називаєш символ по першій підказці - приносиш команді 3 бали, по другій - 2 бали, по третій - 1 бал. Дуже приємно відмітити, що символи були різних тем: народні, рослинні, символи - обереги і 5 - класники впоралися із завданнями. Звісно, що не було переможених і переможців, але атмосфера урочистості, патріотизму та згуртованості переважала у класній кімнаті. Учні, говорячи піднесено про українські символи, пропускають це через серце! Тому ми - з Україною в серці!!! Блог Под'ячевої Любові Леонідівни

1 вересня без стресу #Піклуємось_про_себе #школа #Психічне_здоров'я #батьки і діти

До нового навчального року залишається більше тижня. Після літніх канікул завжди важко повертатися до навчання. І це стосується абсолютно всіх учасників освітнього процесу. Ми підготували декілька порад які допоможуть як дітям, так і батькам максимально ефективно розпочати новий шкільний рік. Читати далі Блог практичного психолога Голіченко Ольги Вікторівни

День Незалежності

2024 року українці святкують 33-у річницю становлення нашої держави, у 1991 році Верховною Радою УРСР було ухвалено Акт проголошення незалежності України. Він був підтверджений 1 грудня 1991 року на Всеукраїнському референдумі. Річниця незалежності України стане нагадуванням усьому світу, як дорого коштує свобода. Це день, коли вшановують пам’ять героїв минулого України, хто воював та загинув, щоб забезпечити країні таку жадану незалежність. Нинішній рік – це рік великих випробувань, пора сподівань і надій, нехай же всі вони справдяться. Нехай якнайшвидше над нашою державою засяє сонце ПЕРЕМОГИ! Блог шкільного бібліотекаря Голіченко Лариси Володимирівни

23.08.24

Фоточелендж " Прапорові барви" (до Дня Прапора)

День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня. Державний Прапор уособлює усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. То ж нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини. 
Саме до Дня Прапора в Барабойській гімназії було проведено фоточелендж "Прапорові барви". Блог Под'ячевої Любові Леонідівни

З Днем Українського Прапора

День прапора в Україні відзначають 23 серпня. 
Пригадаймо деякі історичні факти про цей національний символ. 
Історія свята 
18 вересня 1991 Президія Верховної Ради України постановою «Про прапор України» надала синьо-жовтому прапору статус офіційної символіки країни. 28 січня 1992 Верховна Рада України прийняла постанову «Про затвердження Державним прапором України Національного прапора». А 23 серпня 2004 року Леонід Кучма підписав указ про встановлення свята державного прапора. З 23 серпня 2009 року засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні. Під синьо-жовтим прапором в Україні зустрічають іноземних гостей, військовослужбовці приймають присягу, працюють українські посольства, він вивішується в ООН. Далі сім історичних фактів про український прапор. Читати далі Блог вчителя математики та фізики Серпенінової Олени Олександрівни

Державний Прапор України - це символ віри і добра...

Символіка - своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи. Кольори Державного Прапору України — синій і жовтий. З давніх-давен українська земля була хліборобським краєм. Синє море або небо над золотою нивою — зміст, який нині вкладають у кольори Державного Прапору України. Що являє собою державний прапор України? Державний прапор України - це національний прапор України, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої -жовтого кольору. 
Жовтий колір - це колір пшеничної ниви, колір зерна, що дарує життя усьому сущому на землі. Жовтий колір - ще й колір жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого не дозрівав би, не заколосився б життєдайний хліб. Блакитний колір - це колір ясного, чистого мирного неба. А хіба без живлющої матері-води визрів би й заколосився хліб? От вам і ще один блакитний колір - колір цариці-води! Свої національні символи люди повинні шанувати і берегти. 
Про це записано у ст..62 Конституції України: «Захист Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, шанування її державних символів є обов’язком громадян України».

Як святкували День прапора наші майбутні першачки

Сьогодні майбутні першачки відзначили День прапора. Залюбки, разом з батьками малювали прапор України на асфальті.

18.08.24

В Україні оновлено національний календар профілактичних щеплень

Оновлення в календарі стосуються вакцинації проти гепатиту В та туберкульозу. Новації в календарі базуються на міжнародному досвіді проведення імунізації, а також відповідають рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). 
Щодо вакцинації проти туберкульозу 
Діти отримуватимуть єдине щеплення БЦЖ проти туберкульозу на 3-5 добу. Це доказово обґрунтований підхід з доведеною ефективністю. Такий підхід відповідає рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я та визнаний світовою медичною спільнотою.