21.06.24

Найкращі моменти літа: спогади, що зігрівають серце

Літо – це час, коли діти можуть повною мірою насолодитися відпочинком, веселощами та безтурботністю. Один із найулюбленіших способів проведення часу для багатьох дітей – це відпочинок у басейні. Свіжа вода, сонячне світло та гра з друзями створюють незабутні враження та дарують радість. Тому в рамках роботи нашого освітнього центру "Змістовно" було організовано відпочинок дітей у басейні. Це чудовий спосіб провести літо, наповнене радістю, сміхом та активними іграми.
Ми висловлюємо щиру подяку Зачепі Олегу Анатолійовичу та Зачепі Геннадію Анатолійовичу, які гостинно запросили нас до Барабойської садиби «Кльове місце». Ваша доброта та щедрість допомогли створити для наших дітей незабутні враження та подарували радість.

18.06.24

Найщиріші привітання з 55-річним ювілеєм!

Сьогодні ми вітаємо з ювілеєм людину, яка присвятила багато років свого життя нашій школі - Браславську Валентину Павлівну. Її відданість, професіоналізм та безмежна любов до своєї справи залишили незабутній слід у серцях багатьох поколінь учнів і колег. Валентина Павлівна завжди була прикладом для наслідування. Її уроки не тільки давали знання, а й виховували справжні цінності, надихали на нові звершення та допомагали досягати висот. 
У цей важливий день хочемо привітати Вас з ювілеєм та висловити щирі слова підтримки. Бажаємо Вам міцного здоров'я, внутрішнього спокою та сили. Нехай поруч завжди будуть люди, які підтримують і розуміють Вас. Нехай любов і турбота рідних зігрівають Ваше серце, а кожен новий день приносить промінчики світла і радості. Пам'ятайте, що Ви завжди в наших думках і серцях, і ми завжди готові бути поруч у важкі і радісні моменти.

15.06.24

Перший тиждень літніх канікул зі ЗМІСТОВНО 🥰

Літні канікули — це час для відпочинку, нових знайомств та яскравих вражень. Перший тиждень в нашому освітньому центрі "ЗМІСТОВНО" був присвячений захопливим активностям, творчим завданням та пізнавальним заняттям. Ми змагалися у кого сильніша рука, грали у настільні ігри, виготовляли равлика із мушлі та морозиво з вати, грами у футбол та волейбол, дивилися мультфільм у нашому міні-кінотеатрі, вчилися опановувати клавіатуру в сліпу, проводили заняття з англійської, продовжували готуватися до школи з майбутніми першачками та багато іншого. 
Перший тиждень літніх канікул у нашому освітньому центрі пройшов яскраво та незабутньо. Діти не тільки розважалися, але й дізналися багато нового, розвивали свої таланти та вміння. Ми з нетерпінням чекаємо на наступні тижні, сповнені нових пригод та відкриттів!
P.S. Нагадуємо, що всі заняття у нашому центрі "ЗМІСТОВНО" проходять абсолютно безкоштовно і відкриті для всіх бажаючих. 

Фінальна педрада: огляд, інсайти, нові горизонти

Добіг кінця 2023-2024 навчальний рік. Рік надзвичайно складних випробувань для всієї освітянської спільноти. Проте, як завжди, у кінці травня початку червня, педагогічний колектив Барабойської гімназії зібрався на підсумкову педраду. Цьогоріч вона відбулася 13 червня у форматі кейс-стаді (розгляд конкретних випадків з педагогічної практики з метою аналізу та пошуку оптимальних рішень).

14.06.24

Підсумкове засідання методичної комісії вчителів початкових класів

12 червня вчителі початкових класів зібралися, щоб підвести підсумки роботи за 2023-2024 навчальний рік. Незважаючи на складні умови роботи, учні активно брали участь у предметних олімпіадах зимової і весняної сесіях на платформі На урок (3Б і 4 Б класи), Олімпус,  Всеосвіта (4 А клас), у Всеукраїнському інтернет-конкурсі «Яскрава Антарктика: погляд зі станції «Академік Вернадський» (1 клас), Всеукраїнський творчий конкурс "Мистецький Вернісаж"(3 А клас),  і являються переможцями за що одержали дипломи та сертифікати.  Мати учениці 3-А класу Геник Валентина Анатоліївна - VІ Міжнародний багатожанровий конкурс мистецтв "Віра в мрію", номінація декоративно-прикладне мистецтво V вікова категорія, нагороджено Дипломом І ступеня. 15 учнів початкових класів закінчили  навчальний рік на високому рівні. 
Склали перспективний план роботи на 2024-2025 навчальний рік. 
Керівник методичної комісії вчителів початкових класів Могетич С.Г. подякувала колегам за плідну співпрацю.

13.06.24

Підведення підсумків роботи методичної комісії природничо-математичного циклу

Ось і завершився 2023-2024 навчальний рік і прийшов час підведення підсумків роботи методичної комісії природничо-математичного циклу. 
Створюючи умови для безперервного зростання рівня педагогічної майстерності вчителів, було проведено підсумкове засідання, де члени комісії проаналізували рівень знань, умінь, навичок та успішності учнів, труднощі в опануванні програмового матеріалу предметів природничо-математичного циклу. 
Обмінялися досвідом  роботи з питання, що турбує всіх освітян : Як навчити учнів використовувати знання та уміння, отримані на уроках у життєвих ситуаціях. 
Поділилися враженнями від семінарів, вебінарів, онлайн-курсів та інших видів самоосвітньої діяльності, якими займалися впродовж  навчального року та  озвучили свої побажання щодо планування роботи  на наступний рік. 
Результатом плідної сумісної роботи стало рішення приділяти належну увагу мотивації освітньої діяльності учнів та працювати над позитивним емоційним навантаженням уроків оновленням їх змісту, приділяючи більше уваги практичному їх спрямуванню.

«Щастя — це єдине, що подвоюється, якщо ним ділитися. » (Альберт Швейцер)

Засідання шкільної комісії асистентів учителів – це не лише важлива складова освітнього процесу, але й чудова можливість для педагогів обмінятися досвідом, отримати підтримку колег і, найголовніше, провести час у дружній та веселій атмосфері. 
З самого початку засідання завжди відчувається особлива атмосфера взаємної підтримки та доброзичливості. Кожен учасник має можливість висловитися, поділитися своїми думками та ідеями. 
На заключному засідання комісії були підведені підсумки  навчання учнів інклюзивної форми навчання, аналіз виконання індивідуальних програм розвитку дітей з ООП, труднощі, які виникали під час роботи. Також поговорили про виконання плану роботи МК у 2023-2024 н.р., обговорили та визначили перспективи діяльності на новий навчальний рік.
Засідання шкільної комісії асистентів учителів – це не просто обговорення важливих педагогічних питань, але й можливість провести час у колі друзів, отримати емоційну підтримку та зарядитися позитивом. Дружня та весела атмосфера таких зустрічей сприяє не лише професійному зростанню, але й створює умови для гармонійного розвитку кожного учасника.

Засідання методичної комісії вчителів гуманітарного циклу

12 червня 2024 року в  гімназії відбулося засідання методичної комісії вчителів гуманітарного циклу. Педагогічна спільнота обговорила ряд актуальних питань. Порядок денний засідання:        1.Підсумки роботи МО за 2023-2024 н. р. 
2.Складання перспективного плану роботи МО на 2024-2025 н. р. 
3.Реалізація політики академічної доброчесності.  
Засідання методичної комісії пройшло змістовно з вирішенням  актуальних питань. Педагоги обмінялися досвідом, отримали нові знання та методичні рекомендації, що сприятиме покращенню якості викладання суспільно-гуманітарних дисциплін.

11.06.24

Головним засобом попередження хвороб є гармонійний розвиток духовних і фізичних сил людини. (П. Лесгафт)

Онкологічні захворювання протягом багатьох років залишаються другою за поширеністю причиною смертності у світі. Вони ж є предметом масштабних досліджень, адже збільшення тривалості та рівня життя — це головні задачі медичної науки. Тому на виконання Стратегії профілактики злоякісних новоутворень і з метою підвищення рівня обізнаності працівників закладу щодо їх профілактики, важливості проведення ранньої діагностики та отримання безкоштовної медичної допомоги від держави до інформаційно-просвітницької роботи долучилися і медична сестра Барабойської гімназії Небога Анна Валеріївна разом з ученицею Барабойського ЗЗСО у минулому, а сьогодні студенткою Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Кобилянською Олександрою.

06.06.24

Готуємося до літніх канікул

Літо – найулюбленіша пора всіх дітей.   Літо… Як багато в цьому слові "сплелось" та "відгукнулось" - відпустки, канікули, численні поїздки, враження, зустрічі.   Літні канікули для дітей - це можливість набратися свіжих сил, оздоровитися.  На жаль, канікули не проходять без прикрих випадків , що виникають з вини дітей. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.  А щоб неждана мить не стала початком великої біди - напередодні літніх канікул  Ірина Миколаївна провела у 3-А класі Годину спілкування щодо дотримання Правил безпеки життєдіяльності під час літніх канікул в умовах воєнного стану. Детальніше Блог вчителя Діхтяр Ірини Миколаївни

05.06.24

Щиро вітаємо з 70-річчям!

06 червня свій Ювілей відзначає Шаровара Любов Андріївна, шкільна Вчителька! Наша дорога, колектив Барабойської гімназії вітає Вас з такою значною подією у Вашому житті, 70-річчям — віком зрілості та мудрості, життєвого досвіду та душевної краси. У шкільні роки Ви стали другою мамою не одному поколінню барабойців, яка завжди піклувалася про своїх учнів, навчили  радіти кожному моменту в цьому житті. 70 років. Який прекрасний, благословенний ювілей! Мудрості вже не позичати, досвід просто зашкалює,  а душа сповнена любові і співпереживання! У День народження вітаємо Вас і бажаємо дуже міцного здоров’я, щоб вистачило до столітнього ювілею, сили і волі, щоб зміцнювати себе фізично і духовно! Бажаємо шанобливої поваги від колег і знайомих, безмірної любові близьких і рідних людей, а ще захоплення в очах всіх оточуючих! Нехай життя грає всіма фарбами веселки і дарує кращі дні, в яких не буде поспіху і суєти, стресів і тривог, а будуть тільки сонце тепле, небо бездонне, ліс і поле в ніжній зелені, де лагідний вітерець цілує тебе і обіймає! 

Історія заселення Барабоя та Овідіополя

Сьогодні учні 5-6-х класів відправилися на урок-екскурсію по рідному краю. Маршрут екскурсії був наступним:
1 зупинка Будинок інтернат
Рішенням Адміністрації Президента України від 27.11.2012 підтримана ініціатива про встановлення  пам'ятної дошки матері командира підводного човна "С-13" капітанові 3 рангу О. І. Марінеску.
2 зупинка Скіфський курган.
Тут виявлено залишки стародавніх поселень які існували в Скіфські часи (IV - III ст. до н.е.)
3 зупинка Старий Мартинів хутір, козацькі поселення.
4 зупинка Овідіополь залишки стародавньої фортеці.
5 зупинка пам'ятник Публію-Овідію (стародавні грецькі поселення на території Овідіополя)

Акція "Голоси дітей"

4 червня учні Барабойської гімназії  вшанували  пам’ять дітей України, які загинули від рук, куль, розірваних ракет та бомб ворога. Всеукраїнська акція "Голоси дітей" започаткована з ініціативи першої леді Олени Зеленської і присвячена пам'яті маленьких українців, чиє життя забрала війна. 
Всі учасники акції прив’язали на дерево  дзвіночки та янголів, виготовлених власноруч,  які символізують голоси вбитих маленьких українців, запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять маленьких українців. 
Дата вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначають Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 9 серпня 1982 року. Детальніше Блог Под'ячевої Любові Леонідівни

Майстер-клас з гандболу

Співпраця з тренером з гандболу. Мастер-клас для учнів 5-6 класів. Провела Рябоконь Олена Володимирівна. Тренерка відмітила дітей фізичною підготовкою та знаннями елементарних правил та дотримання правил техніки безпеки.

04.06.24

День іменинника у 3-А

В житті  кожного класу є свої традиції. Хочемо поділитися однією з них. З метою підтримки та створення комфортних умов для освітнього процесу здобувачів освіти 3-А класу  було організовано День іменинника. День народження дитини – зазвичай радісне, світле, безпосереднє свято, що навіть дорослим на якусь мить хочеться знову стати малюками.  Тому 3 червня наша класна, дружна родина  вітала дітей, котрі народилися чудової весняної пори.  Розпочався наш традиційний захід із гарних привітань та щирих побажань на адресу іменинників.  В класі було надзвичайно тепло й радісно, гарний настрій, частування, позитивні враження та щирі дитячі посмішки! Детальніше Блог вчителя Діхтяр Ірини Миколаївни

Автобусна екскурсія визначними місцями с. Барабой та смт. Овідіополь

3 червня  учні 8-Б і 8-А класів  здійснили автобусну екскурсію визначними місцями села Барабой та смт. Овідіополь. Перша зупинка - залізниця, яка сполучала Одесу з Овідіополем. Друга зупинка - будинок інтернат, в якому перебувала мати героя-підводника О. І. Марінеску, про що свідчить надпис на меморіальній дошці, яку було встановлено до його 100- річчя. Скіфський курган за межами села Барабой- історична пам'ятка державного значення. У підніжжі кургана знаходиться стародавнє козацьке кладовище  з лапчастими кам'яними хрестами. На березі лиману Овідіополя діти могли бачити залишки валів і пам'ятний знак на місті стародавньої фортеці. Біля причалу розташований пам'ятник Публію Овідію, на честь якого названо селище Овідіополь.

ЛІТО! НА СТАРТ!

Ось вже відшуміли останні шкільні дні, прощальні дзвінки на уроки. На порозі воно-безтурботне літо, яскраві і незабутні канікули. 
Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів. 
У перший літній день у світі відзначають День захисту дітей. Свято, присвячене дітям і підліткам, стосується насамперед дорослих - їх закликають об'єднатися, щоб забезпечити дітям світле майбутнє, захистити їхні права. Саме Дню захисту дітей був присвячений відпочинок учнів сьомих класів в чудовій  Барабойській садибі «Кльове місце», куди нас гостинно запросили Зачепа Олег Анатолійович та Зачепа Геннадій Анатолійович. 
Відпочинок пройшов на « УРА!». Під керівництвом класних керівників та директора  діти вчилися розводити багаття, смажити смачні страви, а потім разом їх куштували. Ловили рибу у ставку і плавали в басейні. Дихали чистим повітрям і милувалися краєвидами. Грали в більярд, бадмінтон і змагалися в різноманітних естафетах. Додому повернулися втомлені та переповнені незабутніми враженнями. 
Отже, старт літу був даний. Літні канікули розпочалися! Попереду у нас ще багато дивовижних подорожей, веселих стартів, занять за інтересами, ігор. Читати далі Блог вчителя математики та фізики Серпенінової Олени Олександрівни

Челендж-естафета «Лунає хай дзвінок у літо»


Шкільна родина Барабойської гімназії передає естафету Молодіжненському ліцею 
#ОсвітаОдеса #ЛунаєХайДзвінокУЛіто

03.06.24

«Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити» Річард Бах

Вітаємо велику дружну Батьківську громадськість і щиро дякуємо за те, що в надзвичайно складний для всієї країни та кожного з нас час, ви мали бажання і знаходили можливості брати участь у досить бурхливому житті нашої гімназії! 
Для нас дуже важливо, який імідж нашої установи. Щоб освіта, здобута  в  гімназії,  була  конкурентоспроможною, щоб школа виділялася серед інших, турбуємося про її обличчя, про формування і продовження традицій, про створення комфортних умов продуктивної і творчої праці. Тому радіємо, що педагогічний трикутник «учні — батьки — вчителі» сьогодні працює в Триєдності. Ваша підтримка педагогічної співдії, яка будується на принципах взаємоповаги, довіри, відповідальності та рівноправному партнерстві дуже важлива і цінна в умовах сьогодення. Саме така комунікація – партнерська і відкрита – допомагає підтримувати довіру між батьками і школою. Тож продовжуємо працювати – так само злагоджено, так само всі разом – задля майбутнього наших дітей, нашої країни. Бо тільки разом ми – справжня сила!

«Якщо не вимірювати результати, то не можна відрізнити успіх від поразки» Девід Озборн

Шановна вчительська громадо! 
Можна багато говорити про те, що ми робили поряд з освітньою діяльністю, але не буду. Як ніколи, хочу сьогодні говорити про ОСВІТУ, яка як ніколи – понад усе. Наша країна переживає зараз дуже складні часи. В умовах введення в Україні воєнного стану, викликаного збройною агресією росії, освітяни - на своєму вчительському трудовому фронті працювали сумлінно, натхненно і, навіть, мужньо.
Треба бігти чимдуж, щоб тільки залишатися на місці, 
а щоб кудись потрапити, 
треба бігти, як мінімум, удвічі швидше!
Ці слова Льюїса Керролла можна віднести до сучасної школи, яка руйнує старі стереотипи,  тонко реагує на зміни у суспільстві та реалізовує найсміливіші ідеї.

«Бажання літати повинно бути таким великим, Щоб більше не влаштовувала доля гусениці» Китайська мудрість

Для мене щорічний звіт перед громадськістю завжди відповідальна і хвилююча подія, адже ваша думка про діяльність педагогічного колективу закладу, її адміністрації і директора для мене завжди є важливою. 
Якби я була пташкою…  Вільною і безтурботною, яка літає так легко і плавно, наче пірꞌїнка.  Але я тільки людина і моє призначення на цьому світі навчати дітей, сіяти в їх душі все вічне, добре і розумне. 
Швидко промайнув час, підходить до завершення 2023-2024 навчальний рік, 10-тий навчальний рік на посаді директора!  Хто ж такий директор? Диригент оркестру, мелодія якого буде звучати музично грамотно і злагоджено. Чи капітан на кораблі, від якого буде залежати ефективність прийнятих рішень. Чи за сучасними вимогами освіти – менеджер великої корпорації. Серед асоціації образів тоді, у 2013, я послалася на вислів французького політика «Високі посади схожі на круті скелі: підіймаються на них тільки орли і плазуни». Звичайно ж, хотілося бути орлом! Тобто бути на своєму місці. І тоді здалося, що доля дає мені шанс створити таку школу, про яку мріяла – яка стала б ХРАМОМ НАУКИ і ДОБРА - притулком для мудреців та їх учнів.

Людина ,яка робить інших щасливими ,не може бути сама нещасною

Корекційна складова для дітей ООП мають на меті поліпшення їхнього розвитку та адаптації до оточуючого середовища. Цей процес допомагають дітям розвивати соціальні навички, когнітивні здібності, мовлення та фізичну активність. Основні цілі корекційних занять для дітей ООП  включають у себе підтримку їхнього розвитку, підвищення самооцінки та допомогу в їх адаптації в навколишньому середовищі.


Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід "Рух-це здорово!"

Цей захід проводиться з нагоди Дня захисту дітей. 
Мета: -формування здорового способу життя та залучення учнівської молоді до регулярних занять фізичною культурою і спортом -популяризації та подальшого розвитку фізичного виховання та спорту серед учнів України,як важливого чинника турботи про власне здоров'я.
Програма заходу: 
1.Малюнки на асфальті 
2.руханка 
3.рухливі ігри 
4.виступ групи з черіденгу "Парітет" 
5. мастер клас виготовлення голубів 
6. естафети
    А наостанок дітей очікував солодкий подарунок від Дальницької сільської ради - морозиво, яке особисто вручила начальник служби у справах дітей Дальницької сільської ради Цуркан Оксана.

Діти - майбутнє України!

Щороку 1 червня в Україні та світі відзначають День захисту дітей. Це свято покликане привернути увагу до прав дітей та нагадати про важливість забезпечення щасливого дитинства. Цього дня у нашому закладі освіти у рамках роботи освітнього центру "ЗМІСТОВНО" було організовано різноманітні заходи для наших діточок. Ми бігали, стрибали, малювали, танцювали, ділилися позитивом та чудовими емоціями.
Нехай кожен день для дітей буде наповнений радістю, любов’ю та турботою. Бажаємо нашим учням міцного здоров’я, щасливого дитинства та здійснення всіх мрій. Нехай цей день стане символом нашої турботи та любові до дітей, а кожен наступний день – кроком до їхнього щасливого майбутнього.

«І все на світі треба пережити, і кожен фініш — це, по суті, старт»

Попри виклики, які постали перед країною й обумовили непростий 2023- 2024 навчальний рік, свято останнього дзвоника залишається святом! І згадуючи слова легендарної української письменниці та поетеси Ліни Костенко, можемо сміливо сказати, що останній дзвоник – це фініш, але по суті, старт — початок нового рівня, нового кроку вперед, нового життєвого етапу.  
Особливо хвилюючим Останній дзвоник є для випускників 9-го класу, адже це не просто завершення ще одного року навчання, а важливий етап, що відкриває двері до нових можливостей та викликів. 
Закінчення навчального року також є особливою подією для випускників 4-х класів, бо це перший значущий етап у їхньому шкільному житті, завершення початкової школи та перехід до середньої ланки.
Велику увагу на святковій лінійці, як завжди, було приділено учням, які досягли успіхів у навчанні та отримали Похвальні листи. 
Наше свято не обійшлося без творчих номерів та символічного "останнього" дзвоника для наших випускників.